Ωράριο Ιατρείων: Ελευσίνα 15:00-19:00 | Κερατσίνι 19:45-21:00 - Δευ. Τετ. Πεμ. | Τηλέφωνο επικοινωνίας 694 6844425

Κονδυλώματα

Πρόκειται για το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα το οποίο προκαλείται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Ακμή
Η ακμή είναι μια από τις πιο συχνές δερματοπάθειες. Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Πρόκειται για φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου και του κορμού. Η ακμή παρατηρείται συχνότερα στην εφηβεία και είναι βαρύτερη στα αγόρια.

Ψωρίαση
Η ψωρίαση είναι μια χρονίως υποτροπιάζουσα κληρονομική, φλεγμονώδης συστηματική νόσος η οποία προσβάλει κατά κύριο λόγο το δέρμα και τα εξαρτήματα του.

Η ψωρίαση προσβάλει και τα δύο φύλα με την ίδια συχνότητα, εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά κυρίως γύρω στο 20ο και 60ο έτος της ηλικίας.

Προσβάλλει περίπου το 2% του πληθυσμού. Στην ψωρίαση τα κύτταρα του δέρματος πολλάπλασιάζονται με πολύ γρηγορότερο ρυθμό από ότι φυσιολογικά γιαυτό αθροίζονται και δημιουργούν τις ψωριασικές πλάκες.

Λεύκη
Η λεύκη είναι ένα χρόνιο νόσημα το οποίο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση απολύτως λευκών κηλίδων στο δέρμα ο οποίες είναι αμφοτερόπλευρες και συνήθως συμμετρικές σε τυπικές εντοπίσεις. Αποτελεί μέιζον ιατρικό πρόβλημα για τα σκούρου φωτοτύπου άτομα, στα οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική προσαρμογή. Εμφανίζεται στο 1% του πληθυσμού και παρουσιάζει κληρονομική επιβάρυνση.

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι η παροδικά αυξημένη απόπτωση φυσιολογικά τελογενών τριχών. Οι ασθενείς αναφέρουν χαρακτηριστικά την έντονη καθημερινή απώλεια τριχών.

Μυρμηκίες

ΟΙ μυρμηκίες είναι επώδυνες καλοήθεις βλάβες της επιδερμίδας, υπό μορφή βλατίδων, γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια ως γαρδαβίτσες.

Προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (Human Papilloma Virus – HPV).

Έρπης γεννητικών οργάνων

Ο ερπης των γεννητικών οργάνων είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα το οποίο οφείλεται στον ιό του απλού έρπητα, κυρίως HSV 2.

Σύφιλη

Η σύφιλη είναι μία βακτηριακή μόλυνση που συνήθως μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή.

Η νόσος ξεκινάει με μία ανώδυνη πληγή στα γεννητικά όργανα, το ορθό έντερο ή το στόμα, και εξελίσσεται σε στάδια, προσβάλλοντας όσους έρχονται σε άμεση επαφή με τα έλκη που προκαλεί στο δέρμα και τους βλεννογόνους.

Μετά την αρχική μόλυνση, το βακτήριο της σύφιλης μπορεί να μείνει αδρανές στον οργανισμό για αρκετές δεκαετίες πριν ενεργοποιηθεί. Η σύφιλη στο αρχικό στάδιο μπορεί να θεραπευτεί και αρκετές φορές μάλιστα αρκεί μία ενέσιμη δόση πενικιλίνης. Αν δεν αντιμετωπιστεί, τότε μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην καρδιά, τον εγκέφαλο ή άλλα όργανα, απειλώντας ακόμα και τη ζωή του ασθενούς.

Χλαμύδια

Τα χλαμύδια είναι ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Προσβάλλει άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιακών ομάδων, αν και παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες νεαρής ηλικίας. Η νόσος είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη, αρκεί να διαγνωστεί, καθώς τείνει σε μεγάλο ποσοστό ασθενών να περνάει απαρατήρητη. Αν και σε γενικές γραμμές τα συμπτώματα εμφανίζονται 5 με 20 ημέρες από τη στιγμή της μόλυνσης, πολλοί άνθρωποι – περίπου το 75% των γυναικών και το 50% των αντρών – παραμένουν ασυμπτωματικοί με αποτέλεσμα η νόσος να εξελίσσεται ανενόχλητη, απειλώντας τους ακόμα και με στειρότητα.

Μύκητες νυχιών – Ονυχομυκητίαση

Οι μύκητες των νυχιών (ονυχομυκητίαση) προκαλείται από ένα μύκητα , κυρίως δερματόφυτα, που κολλάει στο νύχι και σταδιακά το καταστρέφει. Το 80% των περιπτώσεων επηρεάζει το πόδι, ειδικά το μεγάλο νύχι διαβάστε περισσότερα

Ελευσίνα

Ηρώων Πολυτεχνείου & Στρατηγού Μακρυγιάννη 2, Ελευσίνα, 192 00 | Τηλ.: 210 5548667 - 6946844425

Κερατσίνι

Λεωφόρος Δημοκρατίας 45, Κερατσίνι Πλατεία Ταμπουρίων, 18755 | Τηλ.: 6946844425